Bomen en Hagen

Bomen van onschatbare waarde.

Bomen zijn de steunpilaren in een tuin, ze geven volume, brengen hoogte in de tuin en geven je schaduw en verkoeling op warme dagen. Je hoeft geen grote tuin te hebben om een boom te planten.

Er zijn tal van mogelijkheden, denk maar aan meerstammen, leischermen, dak- of parasolvormen. Deze kunnen mits een goede voorbereiding perfect groeien in een beperkte wortelruimte.

De juiste boomsoort kiezen is belangrijk, maar ook de juiste standplaats van de boom in je tuin.

Bomen in alle maten:

Bomen zijn verkrijgbaar in alle maten, u kan voor de aankoop van uw boom kiezen voor een jonge boom en snoeit deze geduldig bij tot die uitgroeit tot een mooi exemplaar.

Of u kiest voor een boom die al van bij de aanplanting voor uitstraling zorgt in je tuin.

 

Groene Schermen

Hagen zijn de muren , ze brengen privacy in de tuin. Ze zorgen ook voor structuur in de winter en geven beschutting aan talloze tuinvogels. We kunnen hagen gebruiken om vorm aan de tuin te geven of om tuinkamers te creëren. We gebruiken kwaliteitsvolle planten om een mooie gesloten haag te verkrijgen.

Hagen komen voor voor in alle maten en vormen. Wanneer we een haag kiezen, houden we ook rekening met de grondsoort en de omgeving. Zodat de haag een stijlvol element wordt in uw tuin. Wenst u een groenblijvende haag die je voor de volle 100% privacy biedt? Dan kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor Taxus, Ilex (hulst), Prunus ( laulierkers) of Ligustrum. Ook Fagus (beuk) behoudt zijn blad in de winter.

Ze verkleuren wel naar goudbruin en blijven aan de plant tot in het voorjaar het nieuwe blad verschijnt. Wel wordt Fagus bij de bladverliezende hagen gerekend, net zoals : Carpinus (haagbeuk) Acer campestre ( veldesdoorn) , Crataegus ( meidoorn),… of een combinatie van deze soorten in een natuurlijke omgeving.

Vragen?
Contacteer ons!

Voor vragen, contacteer ons gerust vrijblijvend.